Kako, kaj, kdaj

0
1225

Kako lahko izboljšava pretočnost?   Akcija   (telesa in duha) (akcija pospešuje pretočnost, oskrbuje celice in omogoča ustvarjanje novih).

 

Kaj izboljšuje pretočnost?   Gibanje, sproščenost, (telesa in duha) gibanje pospešuje pretok in sproščenost zagotavlja, da »cevi« niso v krču in omogočajo pretok.

 

Kaj ovira pretočnost? (v telesu in duhu)

Neprimerna prehrana, mrtva hrana, strupi v prehrani, ozračju, vodi——-nepotrebni presnovki stojijo na poti, kot bi kup kamenja stresli na vrtno cev ali zasedajo prostor kamor bi moral se naseliti nekdo drug (npr. Dopamin).

Slaba hidracija telesa ——— če je tekočine malo, ni medija (prevoznega sredstva), ki bi učinkovito prenašal pomembne snovi

Slaba predihanost pljuč —–splošno znan pojav, da dihamo površno, da pljuča niso polno izkoriščena, sključena drža globino dihanja še poslabšuje….., možganske celice pa so še kako občutljive na pomanjkanje kisika.

Izguba stika z naravo——–ves čas smo v zaprtih prostorih, večina nas hrano pridobivamo z nakupovanjem, ne s pridelavo……vse manj imamo stika z osnovnimi elementi , tega planeta – voda, sonce, zrak, zemlja, les, kovina……..

Omejujoča prepričanja, ki povzročajo stres——— ta nas drži v krču, omejujoča prepričanja smo si pridobili tekom svojega življenja, so nam privzgojena ali jih dedujemo od prednikov, kulture, lahko tudi iz svojih preteklih življenj. Polni smo strahov, obtoževanj, jeze, žalosti, zaskrbljenosti.

Pozabili smo na hvaležnost in ljubezen. Um je zaslepil naše srce in ne znamo več prisluhniti svoji intuiciji, ki prihaja iz srca, iz našega nezavednega.

Kdo nama pri tem lahko pomaga?

Samo vsak sam! Ker pa pogosto za to ni moči, volje in je upanje zbledelo, potrebujemo »bergle«. To so naši bližnji, ki nam stojijo ob strani in terapevti, ki nam pomagajo s svojim znanjem različnih tehnik. To so tudi knjige s pomočjo katerih si razširimo zavedanje, lahko je to internet, ki nudi paleto informacij, lahko je to izmenjava izkušenj med bolniki, lahko so to naključja, ki vstopajo v naše življenje ob pravem času, na pravi način…. Za vse to pa veljajo tri pravila, da vsak sam: VIDI, da se mu nekaj ponuja, SPREJME, kar se mu ponuja in NEGOVUJE darilo, ki mu je bilo dano.

In tukaj se prične najino popotovanje. V vse to od srca verjameva! Je pa to potovanje tako obsežno, da bi bilo lažje organizirati in odpotovati na pot okoli sveta.