Prišteta delovna doba

V Veliko pomoč pri izračunu upokojitve

0
678

Po postavitvi diagnoze sem imel do upokojite še 7,5 let. Po stečaju podjetje sem odšel na Zavod za zaposlovanje. Misel, kako do upokojitve je bila s postavitvijo diagnoze daleč, daleč v oblakih. Na mojo veliko srečo, me je kolega, sodelavec in direktor zaposlil. Razumevanje katerega sem bil deležen na delovnem mestu me je pripeljalo do finančne sigurnosti. S kombinacijo zavoda, zaposlitve in prištete delovne dobe sem se prebil do invalidske upokojitve.

Za zaposlene bolnike je zelo pomembno, da hitro pridobijo potrjeno diagnozo. Od datuma diagnoze nam pripada za vsak mesec zaposlitve tri mesece prištete delovne dobe. Moj skupni seštevek priznane delovne dobe je bil na koncu 41 let in pol.

Obrazec za vlogo – prišteta delovna dobe

Mnenje mojega delodajalca:

Bistveno je, da se od vsakega zaposlenega, še posebej pa od osebe s kakršnimi koli težavami zahteva in pričakuje le tisto, kar je sposoben v danem trenutku izvesti. Vendar pa je potrebno vztrajati, da to naredi dobro. Pri tem mu je potrebno nuditi pomoč in ga spodbujati k temu, da iz sebe izvleče svoj maksimum. V teh okvirih je sodelavec veliko pripomogel k poslovanju podjetja in s svojo dobro voljo in odločnostjo dodal kamenček v mozaiku medsebojnega sodelovanja.

 

DELOVNO OKOLJE

Zaposlen sem bil v kolektivu, katerega si lahko zaposleni s podobnimi težavami, v današnjem času pričara samo v sanjah. Razumevanje sodelavcev in vodstva podjetja je bil eden od odločilnih faktorjev, da sem lahko vzpostavil ravnotežje med funkcioniranjem in zdravljenjem. Moralna pomoč in osebni dohodek sta mi omogočila večje število samoplačniških terapij in zelo solidno življenje.

HVALA

 

 

KOMENTARJI

Prosimo vnesite svoj komentar!
Ime: