Soča – rehabilitacijski center

Terapije 1 x letno

0
1038

SOČA – Moj Sonček

Univerzitetni rehabilitacijski center
Nasmehnila se mi je sreča. Na Inštitutu za rehabilitacijo v Ljubljani sem si uspel pridobiti terapije ob prijetni podpori in pripravi vaj terapevtov. Vsak dan več kot tri ure hidroterapije, delovne terapije in fizioterapije. Beseda »potrebno se je razgibavati« je dobila nov pomen. Bolečine v prenapetih in nesproščenih mišicah so popustile. Ravnotežje in skrčenost sta se vidno popravila. Z minimalno dozo zdravil sem se počutil veliko bolje.
Nastane pa nova težava. Kako bom doma vzdrževal kondicijo in uporabljal pridobljena znanja? Najprej sem si preko interneta nabavil pripomočke katere dokaj redno pridno uporabljam. Naredil sem si urnik, ki me opominja, če me popade skušnjava, da bi delal manj.
Z dovolj adrenalina se mi je bistveno povečalo razpoloženje in okorelost popustila.
»Moj Sonček« je bil tako mamljiv, da sem se potrudil in se čez eno leto udeležil obnovitvene rehabilitacije. Posebna terapija, meni pisana na kožo, me je naučila rešiti zame dva skoraj nerešljiva problema.
Pri meni je pomenilo:
. sprosti se – postani trd,
. naredi, saj lahko – zablokiraj.

Rezultati so bili neverjetni, ugotovitev in potrditev dejstva – VSE SE DA, je dobilo nov pomen. Rezultate pa moram pripisati ne samo svoji zagnanosti, temveč predvsem čudoviti osebi, ki je z zmožnostjo poslušanja in s svojim individualnim pristopom, ter z bistveno več znanja, kot ga od nje terja stroka, prebudila v meni zablokirane moči.