Topolšica

0
4034

Topolšica

Program v zdravilišču Topolšica je strokovno prilagojen bolnikom s Parkinsonovo boleznijo. O njihovem programu si več lahko preberete na njihovi spletni strani.

MEDICINA

PRIPRAVE ZA TERME TOPOLŠICA (1 X 3 tedne, 1 X 2 tedna)

Novembra 2019 se bom tretjič prijavil za Toplice. Glede na potrjeno diagnozo Parkinson + so terapije edino kar mi pomaga.

Odločil sem se, da grem v terme.
Z ŽENO SVA BILA GLEDE ZAVRNITVE IN NEUSPEHA ZELO ODLOČNA. TO KAR SE GOVORI NAMA NE VZAME VOLJE ZA AKCIJO.
Drugače povedano:
iskala sva razlog zakaj mi toplice, glede na mojo diagnozo, ne bi pripadale. Ugotovila sva, da ni nobenega argumenta za zavrnitev.
Na prvo vlogo s strani splošnega zdravnika je prišel odgovor za moje poznavanje obravnav, z obrazložitvijo »zavrnjen«, v rekordnem času. Štirje delovni dnevi, kot da je to »avtomatski odzivnik«.

TERME TOPOLŠICA

Zdravljenje v toplicah, bi bilo nemogoče brez podpore vztrajne žene in zaupanja osebne zdravnice, da se navkljub mišljenju, o zavrnitvi zdravljenja na podlagi diagnoze Parkinson, splača vložiti vlogo. Ker so besede »ni pričakovati funkcionalnega izboljšanja« avtomatsko povod za zavrnitev zdravljenja in jaz vem, da temu ni tako, smo pripravili z dejstvi utemeljeno pritožbo. Predhodne rehabilitacije so bile dovolj zgovorne, da je funkcionalno izboljšanje pri meni dejstvo. Na odločbo sva se pritožila in toplice sem dobil.
Pričel sem z rehabilitacijo in pridobivanjem novih spoznanj v toplicah. Ker pa po sedanjih izkušnjah vem, da telo začne aktivno sodelovati med sedmim in desetim dnem, sem upal na podaljšanje še za en teden. Tudi to se mi je uresničilo.

Moje mnenje je, da je OSEBNO vodena rehabilitacija nujno potrebna v prvi in drugi fazi razvoja bolezni. Še posebej, ko  čutiš»saj zdaj še zmorem sam«, da se ugotovijo pomanjkljivosti, na katerih je potrebno graditi. Predvsem je uspeh rehabilitacije odvisen od nas samih, kako sprejmemo pomoč in napotke terapevtov ter osebja. Samo s terapijami, brez dela v domačem okolju, ne bi dosegel takih rezultatov. Izkušnje z zdravili mi do DANES niso prinesle niti približno podobnih rezultatov. VSE KAR PIŠE NA INTERNETNI STRANI TERME TOPOLŠICA, GLEDE REHABILITACIJE, SE JE PRI MENI URESNIČILO.

TERME TOPOLŠICA(AMBULANTNE TERAPIJE)

Po enemu letu sem v Termah Topolšica lpridobil 8 dnevne AMBULATNE TERAPIJE fizioterapije, vaje v vodi, plavanje, savna, fitnes tens, ročna masaža, sprostitvene tehnike, hoja v naravi, hoja s palicami in prijetno druženje s skupino.