Električni voziček – skuter

Rešitev ko je hoja prevelik napor in ko postanejo padci način življenja

0
3400

Skuter ORION

2023 – skuter je moj zvesti in nepogrešljiv sopotnik že več kot 4 leta. Omogoča mi, da navkljub hudemu poslabšanju mobilnosti, še vedno uspem živeti in ne biti samo “živ”. Omogoča mi tudi gibanje na daljše razdalje. Je kot neke vrste nadomestilo za moje kolo, s katerim sem užival v naravi in neznanih krajih. Še vedno se trudim narediti tudi nekaj korakov in skuter mi takrat nudi oporo.

Pasti: Če zapelješ samo z eno stranjo na rob pločnika se kaj hitro zvrneš postrani. Že ena sama stopnica predstavlja nerešljiv in nedostopen problem.

Na predlog  nevrologa sem konec 2018 začel s postopkom za pridobitev električnega skuterja. Na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo – Soča sem se prijavil na pregled sposobnosti upravljanje skuterja. Potrebno je opraviti tri teste. Psihološki test, vožnjo in odzivni čas na nepredvidljive dogodke. Po opravljenih testih sem dobil naročilnico. ZZZS krije stroške petletnega najema. Po dveh letih pripadajo novi akumulatorji in vsako leto servis. Tudi te stroške krije ZZZS.

 

 Osnovni tehnični podatki:
dimenzije (š/v/d v cm) 62/120/129
teža skuterja (kg) 110
max. teža uporabnika (kg) 136
max. kot vzpona (%) 21
obračalni krog (R v cm) 150
avtonomija (6 km/h / 10 km/h v km) 42/42
hitrost (km/h) 6, 10km/h

 

Zložljive klančine nama omogočajo, da dava skuter v avto. Ministrstvo za družino in socialne zadeve sofinancira klančine v višini 85°%. Na upravni enoti se da vlogo.

Orion štirikolesni električni skuter.

Orion je predstavnik nove, izboljšane kolekcije Invacare električnih skuterjev. S svojo velikostjo, zmogljivostjo, vzmeteno prednjo in zadnjo osjo na 11″ kolesih je primeren za premagovanje daljših in srednje zahtevnih poti. Ne ustavi ga tudi nekoliko slabša podlaga (makadam, travne površine,…) Je popolnoma opremljen za varno vožnjo v prometu (pasivna in aktivna osvetlitev),  z avtomatskim zmanjševanjem hitrosti ob nenadnem zavijanju. Z velikim izborom dodatne opreme lahko svojega Oriona individualno prilagodite svojim potrebam in željam.

 Osnovni tehnični podatki:
dimenzije (š/v/d v cm) 62/120/129
teža skuterja (kg) 110
max. teža uporabnika (kg) 136
max. kot vzpona (%) 21
obračalni krog (R v cm) 150
avtonomija (6 km/h / 10 km/h v km) 42/42
hitrost (km/h) 6.okt

 

 

KOMENTARJI

Prosimo vnesite svoj komentar!
Ime: