Plavanje

Vsaj 2x mesečno

0
1540

PLAVANJE

najnevarnejša aktivnost, s katero se spopadava z ženo.

ZATO VZEMITE TA PRISPEVEK SAMO V VEDNOST.

Dve leti po postavitvi diagnoze se je prvič pojavil deficit pri plavanju. Roke niso hotele sodelovati. Potrebno je bilo veliko moči in koncetracije, da sem obstal nad vodo. Čuden občutek ko noge in zadnjica sili iz vode, glava pa rine pod vodo. Pomoč žene je bila dragocena in nujna. Ker nama ni nihče povedal kako je potrebno  ukrepati je bilo učenje kar naporno. Kdo bi po zdravi logiki utapljajočemu potiskal noge pod vodo !

V sezoni 2016/2017 sem v zimskih mesecih še uspel obnoviti znanje plavanja s pomočjo, da sem še vedno lahko samostojno plaval v bazenu. Štiri meseci, skoraj vsak torek so obrodili sadove dela. Na morju sva z ženo tandemsko plavanje izpopolnila do te mere, da sem s plavutkami ob spremstvu ,delno plaval samostojno.

Sezona 20018 je prinesla popolno nemoč, kar pa ni preprečilo vodne rekreacije. Po večih poizkusih sem našel nacin, kaj mi še vedno omogoča bivanje v vodi. Trenutno plavam z rokavčki za odrasle. Vendar tudi to mi ne zagotavlja varnosti. Ključno pri tem je nenehen nadzor in pomoč žene, ki me ne izpusti iz nadzora niti za trenutek.

video-e6a486c605d7866f6fedf634491862ee-V

KOMENTARJI

Prosimo vnesite svoj komentar!
Ime: